دیوید پیلینگ، بعد از سال ها کار خبرنگاری و نوشتن در زمینه ی اقتصاد و رشد تولید ناخالص داخلی، اکنون تو کتاب جدیدش با عنوان توهم رشد» با زبان صرفه جویی و اعتراف آمار و ارقام مرتبط، شاخص نامی تولید ناخالص داخلی (GDP) را دامن ذره بین می برد. او متقی است این متمایز که همواره رشد آن باعث سرمستی نصیب و قسمت ها شده است، نمی تواند معیار کامل و حقیقی از نمو اقتصادی یک کشور و بالاتر عدول کردن سطح رفاه مردم آن اجتماع باشد. دیوید پیلینگ می گوید آن تصویری که از رشد اقتصادی توسط دولت ها و حکومت های کشورهای گیتی به مردم مدال داده می شود، بیش تحریف شده است و واقعیت را ارشد تر از چیزی که هست جلوه می دهد.اختصار کتاب

در کتاب قدرتمند و پرتنش توهم نمو»، دیوید پیلینگ به عنوان یک رومه نگار اقتصادی، می کوشد تا نقاط شکست یک معیار جهانی و ثابت همیشگی به شهرت GDP: Gross domestic product یعنی تولید ناخالص تویی را بوسیله رخ بکشد. او تعصبات استتار از اقتصاد را آشکار می یواش و جایگزین های GDP از میزان ثروت و یکسانی و پایداری محزون تا معادل ی خوشبختی درونی را کشف و بررسی می کند. او می گوید معیار تولید ناخالص داخلی نمی تواند شاخص دقیقی برای عبرت نمو جوامع و معرف میزان رفاه کشورها باشد. این درون حالی است که از زمانی که اقتصاد به وسیله ی معیار تولید ناخالص تویی مدح شده، رشد GDP را مترادف با رشد می دانیم و این نوعی توهم است. رشد کشورها به عواملی فراتر از رشد تولید ناخالص تویی بستگی دارد که این عوامل باید دیده شوند.



جالب است که با وجود اینکه کشورها داخل عصرهای مختلف تاکنون هیچ گاه تا این وزن ثروتمند نبوده اند، دیوید پیلینگ عصر حاضر را عصر خشم» نامیده است و از اعتراضات و نیتی انسان کشورهای ثروتمند واج می گوید. آنچه او به عنوان عامل ناخرسندی و خشم مردم از آن یاد می کند، این است که آدم تصویر ارائه شده از طرف دولت را واقعیت زندگی هایشان نمی دانند. اینجا است که انقراض معیاری در مقابل تولید ناخالص داخلی که همواره دولت ها از رشد آن شاد می شوند، آشکار می شود. اگر این مقیاس کافی باشد، قاعدتاً نباید باعث ایجاد غضب و نیتی آدم شود و نمو آن باید باعث رضایت بیشتر و افزایش رفاه آدم از هر نظر باشد. امروز دیگر تعریف رشد و اقتصاد با امتحان ی زندگی آدم همخوان زدودن. به مدت طولانی، اقتصاد پیاده شدن زبانی تکیه کرده که نمی تواند طنین انداز تجربیات واقعی مردم تو عمر باشد و اینک ما ناچاریم با عواقب این انحراف زندگی کنیم. با وجود صعود و نمو اقتصادی در چند دهه ی اخیر، افراد بسیاری ابد عاطفه بدبینی نسبت به دولتمردان می کنند.مقاله های مرتبط:خودروهای خودران چه تأثیری پیاده شدن صرفه جویی خواهند داشتآمار و ارقام زنده از انباشتگی جهان، اقتصاد، هوا زیست، غذا، انرژی و غیره داخل یک صفحه

دیوید پیلینگ هدفش را از نگاشتن این کتاب شرح بریدن میان آنچه کارشناسان درباره ی عمر ما می گویند و چیزی که به طور پا بر جا حس و درک می کنیم» توصیف کرده است. تاثیر مردم بوسیله نوبت ها و خشم آن ها از ایشان نشان دهنده ی این است که انسان داخل تقابل با کارشناسان قناعت و درک آن ها از عمر روزمره آدم قرار گرفته اند. صرفه جویی از نظر وی یک پدیده ی غریزی نیست، بلکه یک عین کشف شده است که بعد از سال ۱۹۳۰ اجازه ی وجود نمودار کرده است. کتاب توهم رشد را می توان یک انتقاد برانگیزنده از مغالطه ها و استدلال های اشتباه ناشی از شک مردم تو زمینه ی رشد اقتصادی دانست. این کتاب بررسی می بطی ء که چطور اندازه گیری های متعارف رشد، تنها بخشی از واقعیت را علامت می دهند، نه تمام آن را. همچنین به طور مؤثر و تحریک آمیز و با چشمانی کاملا باز، خرد و نگرشی تلخ و غیرقابل پیش بینی ارائه می دهد که چطور جامعه ی انسانی به جای دنبال کردن متمایز رشد به هر قیمتی، می تواند به نیازهای واقعی افراد پاسخ دهد.



تولید ناخالص تویی در بهینه حالت خود، عزب حصه کوچکی از واقعیت و تا حدی دلخواه را ثبت می کند. (کالاها و محصولاتی که به طور قانونی و ثبت شده به ابتیاع می رسند.) گسترش این نمونه برای پوشش اعطا کردن بخش غنی رطوبت از واقعیت، نیازمند ثبت آماری باریک بین تر و فراتر و موشکافانه تیز است. داخل این فرایند مقدور است ریشه دگرگون سازی شود. خطر آن در این است که فعالیت هایی که داخل GDP شامل نمی شوند، مورد غفلت واقع می شوند. این امر تعادل حساسی را می طلبد.اگر ظرفیت رشد اقتصادی نشان دهنده ی شادکامی باشد، پس ما هیچگاه بوسیله اندازه ی امروز راضی و خشنود نبوده ایم!

لازم بوسیله ذکر است که این یک کتاب تخصصی اقتصادی نیست و درصورتی که موضوع مطالب آن بخاطر خنیاگر متاخر باشد، می تواند اطلاعات خوبی بوسیله وی تکثیر نرم. بلکه این کتابی است که درباره ی اقتصاد به عنوان عاملی جهانی و اثرگذار به خشکی امدن زندگی انسان ها سخن می گوید و ذهن رامشگر را به خشکی امدن زوایای تاریک رشد اقتصادی می گشاید. تاریخ های زیادی وجود دارد که پیاده شدن توهم رشد و چگونگی قدرت کنار آن تمرکز کرده و تاریخچه دیوید پیلینگ اولین یا عمیق ترین آن ها نیست. ولی داخل زمینه ی جذابیت و سرعت مدعی است. او در یک بررسی شگفت انگیز جهانی، کارهایی را که داخل ساختن اقتصاد جهانی انجام می شود، به ما نشان می دهد. او بوسیله ما حسابداران چینی که درون پاک کردن اعدادشان از آلودگی های بدخیم می کوشند، اقتصاددانان نیجریه ای که تلاش می کنند اقتصاد غیررسمی را محاسبه کنند و آمارگران خجول بریتانیایی که کار جنسیتی را می سنجند، معرفی می درنگ.فصل ها

کتاب توهم نمو از ۳ بخش و تعدادی زیربخش تشکیل شده است. بخش اول با نشانی معضلات رشد» شامل مباحثی با عناوین اینترنت، تولید ناخالص تویی مرا ید»، مقادیر اضافی از یک چیز خوب» و چه مشکلی با یک شهروند عادی وجود دارد» می شود. عنوان پاره دوم رشد و دنیا داخل حال ترقی» است که مطالبی با عنوان فیل ها و ریواس»، قدرت اقتصادی» و قدرت سیاه، قدرت سبز» را دربر می گیرد. جزء سوم فراتر از نمو» نامیده شده و مطالب آن شامل نشانی هایی چون ثروت»، ارباب شادی» و نتیجه نمو» است. در پایان کتاب، مطلبی درباره ی سخن سنج آورده شده است.

نقل تعهد هایی از کتابناباورانه است که افراد اندکی می دانند اقتصاد دقیقا چیست خواه چگونه می توان میزان پیشرفت اقتصادی را سنجید.

ما داخل عصر خشم زندگی می کنیم. عصری که بوسیله وسیله ی اذهان عمومی، بی اعتباری مؤسسات سابقاً معتبر و آرمانهایی مانند لیبرالیسم غربی ستایش شده است.

پیش از سال ۱۹۳۰ زبان ی اقتصاد عملاً وجود نداشت. اقتصاد مانند پشمک، بیمه خودرو یا حسابداری، ساخته ی دست بشر است.

تمجید ما از اقتصاد، تا حدی بدوی است. شخصی به غلام گفت: اگر یک ساعت درون ترافیک گیر کنید، بوسیله تولید ناخالص داخلی کمک شده است، اما اگر بخاطر دستیار به دوستتان به خانه اش بروید، کمک شما در تولید ناخالص داخلی داخل نظر گرفته نمی شود. این تمام چیزی است که نیاز دارید بدانید.»

رشد اقتصادی درباره ی تکثیر نابرابری و عدم اعتدال های ارشد جهانی اندک صحبت کرده است.

اساس صرفه جویی مدرن این است که خواست ما برای ساخته های دست بشر نامحدود باشد. بااین حال با تمام بود می دانیم که این یک مسیر جنون آمیز است.

بسیاری از ما درون جهان ثروتمند ابد وسایلی می خریم که هیچگاه نمی دانیم واقعاً آن ها را می خواهیم خواه داخل آینده مجدد از آن ها مصرف خواهیم کرد خواه نه.

تنها در صرفه جویی است که ترقی بی پایان، فضیلت محسوب می شود. در زیست شناسی بوسیله نمو بدون توقف سرطان می گویند.

درباره کتاب و ترجمه آن

تاریخ the growth delusion نوشته ای از david pilling درون ژانویه ۲۰۱۸ توسط انتشارات tim duggan بوسیله زبان انگلیسی درون ۳۰۴ صفحه طبع و منتشر شد. این کتاب، در دسته بندی تاریخچه های اقتصادی و فقر و ثروت گنجانده شده و برگردان ی آن با عنوان توهم رشد: ثروت، فقر و رفاه ملل» اخیرا توسط نشر نوین و با برگردان ی خزنده رحمتی چاپ و منتشر شده است.درباره نویسنده

دیوید پیلینگ متولد سال ۱۹۸۸ سردبیر پاره افریقایی تایمز است. او قبلا سردبیر بخش آسیایی و بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ رئیس دفتر توکیو در ژاپن حیات. او برای نوشته های خود تاکنون داخل کشورهای چین و ژاپن چندین مزد کسب کرده است. او داخل سال ۱۹۹۰ بوسیله تایمز (FT) پیوست. او داخل لندن به عنوان سردبیر و در شیلی و آرژانتین به عنوان خبرنگار فعالیت کرده و صنعتی جهانی داروسازی و بیوتکنولوژی را پوشش داده است. او خودش را به عنوان کسی که بدون ازدست دادن شوق از شکستی به شکست دیگر حرکت کرده، در توییتر معرفی کردن می بطی ء. دیوید همچنین سخنران تدکس Tedx بوده است.

دیدگاه های دیگران

رسانه ی جهانی فوربس گفته است سیستم بانک مرکزی آمریکا FED حاجت دارد که این تاریخچه اقتصادی را بخواند. نشریه ی علمی بریتانیایی Nature می گوید:مطالعه ی تولید ناخالص تویی و رشد اقتصادی با این طور وسواس و همتی به ندرت عمل شده است. کاری که دیوید پیلینگ به نیکی آن را مدیریت می کند.

همچنین آدام توز تو رومه گواردین، این تاریخ را دوست داشتنی و یک بررسی شگفت آور جهانی دانسته است. انگوس دیتون، تر ی جایزه نوبل جهانی اقتصاد، درباره ی این تاریخچه و نویسنده اش اینطور گفته است:دیوید پیلینگ یک راهنمای آگاه و شوخ طبع و پرتحرک برای شک ما درباره ی رشد است؛ حتی وقتی که رشد به طور ضعیفی تعریف شده یا نمی تواند آنچه را برای ما مهم است، بوسیله درستی اندازه گیری درنگ. او قدردان تمام چیزهایی است که رشد مهیا آورده، ولی شک و تردید او درباره ی تولید ناخالص داخلی و گزینه های جایگزینش، آغازگری ارزشمند است تا بکوشیم بهتر عمل کنیم. اگر او گاهی اوقات از اندازه گیری ها سرگرمی می سازد، اندازه ها و کمیت ها را همچنین دگرگونی به متلک و سرگرمی کرده است. این یک دستاورد واقعی و باارزش است.

فلیکس مارتین در فایننشیال تایمز پارسا است دیوید پیلینگ تو کتاب توهم رشد، به طور یمین به دل موضوع می رود و از نگاه یک رومه نگار فصلی توضیح می دهد که چرا معیار GDP اینقدر عجیب است و ممکن است ما را گمراه نرم و در مورد نمو به توهم بیندازد.

نظر شما درباره ی توهم رشد و مقیاس تولید ناخالص داخلی چیست؟ چقدر از نمو اقتصادی و معیارهای آن اطلاع دارید؟ آیا مهم است افراد معمولی اجتماع درباره ی این طور موضوعی اطلاعات خوب و کافی داشته باشند؟ نظر خود را در زومیتبا ما درمیان بگذارید.بیشتر بخوانید:معرفی کتاب نوآفرینی جای پا آدام گرنتمعرفی کتاب بازآفرینی راسته: تاریخ طبیعی بازارها» اثر جان مک میلانمعرفی کتاب بازاریابی محتوایی» معلول جو پولیتزیمعرفی تاریخچه ایلان ماسک: تسلا، اسپیس ایکس و جستجوی آینده ی رویاییبایگانی اینترنت اقدام به دیجیتالی کردن طولانی منابع ویکیپدیا کرده است

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها